Det normativa vuxenlivet.

Såhär är det att ju äldre man blir ju yngre känner man sig och ju mer inser man att livet knappt har börjat. Det finns så mycket i livet som man inte har upplevt eller ens är i närheten av att uppleva som till exempel möten, situatiner, människor, sorg, lycka. Ja, ni förstår. Man tror att man kommer att leva och vara på ett visst sätt när man fyller 20,25, 30 och så vidare. Men när den faktiskt åldern till slut slår till så inser man att förväntningar inte alls stämmer överens och slutsatsen är den att man ALDRIG kommer att känna sig som den ålder man är. För så är det. Siffran ändras men personligheten är den samma som alltid. Det är konstigt det där. När man var arton, nitton år så trodde man att man var så gammal att man skämdes så fort man öppnade munnen. Det jag egentligen vill komma till är att några utav mina gamla klasskamrater från gymnasiet (som jag spionerar på på facebook) har gift sig och skaffat barn. Somliga av de har inte bara ett barn UTAN TILLOCHMED 2(!). Har jag missat något?, ska man vilja ha barn så tidigt? Ska man vilja gifta sig så ungt? Har min kropp och hjärna totalt förträngt den "primitiva mammainstinkten"? Det finns så mycket mer kvar av livet. Kalla mig cynisk men jag skulle inte vilja "kasta bort" mitt liv och gifta mig och skaffa barn så ungt. Fast det kanske är just det de tycker, att barn är livet. Jag inser ju såklart att alla gör vad som är bäst och känns rätt för dom. Lika som så att alla som är gifta kanske inte vill dricka sig redlösa varje helg. Men tanken slog mig bara.

Kommentarer
Postat av: Johan

Nej det är verkligen skrämmande när man möter klasskamrater på stan som har 1-2 barn, ser ut som 50+ och är helt andra personer än de var när man gick med dem i skolan. Framförallt åldras många i förtid i sitt sätt pga de tvingar in sig i roller som de ännu ej vuxit in i. Jag tror stenhårt på att man har en barnsida hela livet, men att vissa tvingas/tvingar sig att spela mer vuxna än andra pga de har ett visst jobb, en viss uppväxt eller... ett barn!

2009-07-28 @ 01:32:56
URL: http://kanard.blogg.se/
Postat av: Sébastien

Jag håller VERKLIGEN med dig, Kattis!

2009-07-29 @ 00:09:41
URL: http://popstitute.blogg.se/
Postat av: Johanna

jag håller också med, till 100 %! Förstår inte alls hur/varför folk vill skaffa barn o grejer, är de trötta på livet liksom?

2009-08-16 @ 22:12:24
URL: http://villagegirl.blogg.se/
Postat av: Kattis

Skönt och höra att det finns fler som håller med mig :D

2009-08-21 @ 18:56:24
URL: http://katiepop.blogg.se/
Postat av: Matilda

Jag är en random läsare som inte alls håller med. Jag har aldrig varit en sådan som festar och tycker inte att det är speciellt kul. Jag föredrar middagar, lugna hemmakvällar och spelningar/festival. Jag skulle inte banga på att skaffa familj nu, och jag har inte fyllt 20. Alla är ju olika. Men visst förstår jag din poäng.

2009-09-06 @ 10:54:20
URL: http://metrobloggen.se/maggank
Postat av: Kattis

Hej Matilda!

Ne, precis alla är olika så är det absolut!

2009-09-06 @ 13:37:30
URL: http://katiepop.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0